25 oktober 2018

Tillsammans för Ubon och på andra sidan floden.

Igår hade vi en härlig samling för församlings planterare. Skulle vi samla en sådan i Sverige skulle den se väldigt annorlunda ut. MaeSuay(70 år) hade med sig en hög med nyfrälsta. Aj. Meow(=katt och har en mobil signal som jamar :-) ) berättade efter 2-3 år av stiltje står de nu en ny tillväxt med arbete på 2 platser mot gränsen till Laos. Hela ansiktet strålade när han berättade.

Vårat team hade förberett väl och temat på undervisning och sånger var så samstämmigt. I vårt team har 2 av medarbetarna under sista månaden förlorat en förälder var. Det var mycket tårar och omsorg o trösta kramar och böner för dem.
Flera av de som brukar komma var engagerade i läger verksamhet- det är typiskt för oktober månad.
Idag åker Ingvar norrut till en konferens som berör vårt grannland. Själv åker jag strax över Mekong för att träffa våra medarbetare i 2 dagar. Fang, vår nya praktikant åker med mig för teamet vägrade släppa iväg mig ensam. Omsorg!! Idag jobbar Child Safe teamet vidare med en av gränspolisens skolor, de ska träffa föräldrar, lärarna och by ledarna för att samtala om barnens trygghet. Andra halva av teamet åker till 2 platser för att följa upp 2 flickor som redan är färdiga med rättsprocessen och deras förövare sitter i fängelse, men Rose jobbar med deras 'hjärtan'. Båda dessa flickor har återförenats med sin mammor. De är tryggare, gladare. Båda mammorna har fått råd och moraliskt stöd att försörja sina barn genom arbete nära och den ena mamman odlar och säljer grönsaker.
Tack för allt stöd i förbön och givande!     Kram Anna