09 januari 2019

De onådda väntar 2019

Ordet Pionjär ringer i mig detta nyår. Jag talade före Jul med en Pastor i Sverige och han sa: ”Vår församling har bestämt att vi nu skall satsa på Pionjärarbete”. Det jublar inom mig för varje individ och församling som vaknar upp för att satsa 2019 med nya Pionjär-församlingar…. på de onådda platser. Här i Ubon-Pakse behövs många nya "babies" församlingar. 
Välkommen att va med i församlingsplantering här i Issan och Laos, och nu speciellt i Ubon stad, med den 3 veckor gamla församlingen Streams of Grace

Att starta församling i en stad är först tuffare än på landsbygden, också ekonomiskt. Men eftersom folk har jobb så ger de 10e och inom några år har stadsförsamlingar en egen bärkraft. Och kan då bli moderförsamling för andra.

Projekt Joshua (joshuaproject.net) menar att: En folkgrupp anses vara onådd när mindre än två procent av befolkningen är evangeliskt kristna. 

Statistik kan diskuteras, men det påstås av många att: 90% av världens evangeliska missionärer går till folkgrupper som redan nåtts av evangeliet.

Här med bara 0,20% kristna påminner vi oss ofta om:
1. Att Folk ropar efter Hjälp. Gud svarar direkt 
2. ... men också genom att Gud sänder oss till dem.
3. ... för att ge dem Guds Ord och våra vittnesbörd.
..... med mer pionjärsatsningar än 2018. Ingvar