07 oktober 2019

"Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört."

Som ny kristen, som ny pastor och som ny missionär …. så är allting först så fantastiskt. Allt är spännande och man rycks med av alla nya omständigheter. Man ser allt underbart, så vackert och man ser Guds mäktiga hand.

Med tiden kan man falla in i att bli Hemmablind. Det Kristna livet, kyrkan och Missionsfälltet kan bli-det-gamla-vanliga. Man är 100% kristen och man predikar det sanna Guds Ord. Men man har tappat sitt vittnesbördet. Guds ord är fortfarande den sanna läran, men påverkar inte vardagen.

Som nykristen talade Apg 4:20 till mig mycket starkt: "Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört."  

Jag tro denna sommaren har väckt oss på nytt för Ordet och Vittnesbördet. Med Gud har vi vittnesbörd hela livet som skapar LIV. Ja Nytt Liv.

Vi känner nu sedan vi kom tillbaka hit till Ubon-Pakse i augusti att …… "Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört." här. Vi har så mycket att berätta, för Gud gör så mycket i oss och i andra.    

Vi tycker att livet som missionär är mer spännande nu än när vi började i Indien och i Bangladesh. Vi själva ser och hör fantastiska saker, men det mest fantastiska är att se hur våra helt underbara medarbetare blommar. De ser och hör också Guds mäktiga gärningar. Med Gud är allting nytt och spännande .... hela livet. Ingvar