09 februari 2020

Enda organisationen .... där ute.

I förra veckan tog Child Safe teamet här i Ubon tid till att besöka flera regeringskontor. Alla tog emot dem mycket hjärtligt. På Guvernörens kontoret fick de höra att Child Safe är den enda organisationen i Ubon Provinsen som arbetar ute bland folket på ett tydligt sätt för barns rättigheter. Att gå ut till folket är tuffare än att sitta på en institution och vänta att folk skall komma in till dem.

Anna skrev  7e feb på Childs safe fb sida: https://www.facebook.com/CHILD-Safe-Communities-in-Ubon-Pakse-1578129812512150/?eid=ARAJKPWkz2Ulbo8rL0mcww9z2NsiFXEZi57-VGpMXMSaNDUFo5UXfwlqSUduGNB2kMbKd8nps5sSQ20S

Jag besökte vårt team i Laos i förra veckan. Arbetet utvecklas, 20 skolor är målet för 2020 och nyss fick vi budet att provinsens skolverk välkomnar Child Safe teamet att samla provinsens lärare till workshops om barns rätt till trygghet. Det är en spännande utveckling.

Även Child Safe Communities i Thailand får allt mer ingång hos myndigheterna.
Igår när teamet besökte guvernören i Ubon provinsen för att önska gott nytt år, uttryckte han att : Child Safe är den enda organisationen i Ubon som arbetar på ett tydligt sätt för barns rättigheter i provinsen ute bland folket. Han presenterade ett önskemål att CSC teamet skulle leda arbetet med barnens rätt till trygghet i provinsen.
Det här är stora utmaningar för våra team i båda länderna. Vi har fått mycket favör och öppna dörrar. Men det allra viktigaste är attitydförändringar av barnens värde på gräsrotsnivå.

I fredags fyllde Anna år och..... hon blev firad.


Ha en bra vecka. Ingvar (Fred)