05 mars 2020

Guds frid är starkare och kan regera

Vi mår bra och har både oro och förtröstan. Vi är här i Ubon-Pakse inte rädda för att bli smittade av Corona visuset, men pga att turismen och handel nu sviker andra delar av Thailand och andra delar av Asien tappar nu många från Isaan och Laos sina jobb och måste återvända hit, arbetslösa. Det märks tydligt att folk har mindre pengar att röra sig med. Och tyvärr tvingas då många tonåringar att sluta skolan och ta dåliga jobb.

När Ove Anbäcken jobbade med oss i Chiang Mai hänvisade han ofta till Learning Experiences. Han hade verkligen en attityden av att inte bara värdesätta kunskap och fakta utan också Lärande upplevelser. Och den attityden smittade av sig till oss andra. Vi har ju alla med åren fått många vittnesbörd hur Gud hjälpt oss. Vi har med Guds hjälp Kommit-igenom-starkare. 
Vi är Utrustade för att Utrusta. Vi följer Jesus så folk kan följa JESUS. Kol 3:15 ringer i mig.

Låt Kristi frid regera i era hjärtan, den frid ni är kallade till i en och samma kropp. 
Och var tacksamma. 

Ett faktum är att när folk får det tufft - söker man det andliga. Här har vi nu möjligheten att presentera JESUS och vittna om vad han har gjort och gör i oss. Min Learning Experience kan ingen ta ifrån mig. Oro är en aktiv faktor, men Guds frid är starkare…. och han kan regera i våra hjärtan även idag.