24 februari 2020

Music Cafe' under uppbyggnad

Vi är nu en församling på 14 månader. Jag är så glad att se hur den växer, en efter en. Visionen att också se tonåringar och unga vuxna hitta in, det börjar nu ske. Vi är inte färdiga med att utrusta lokalerna. Vi tittar på varandra varje dag och säger: ett steg taget …..  Tackar Gud för ovanligt svalt väder som här att vi kan vänta ett par veckor till med installationen av luftkonditionering. Att ha lokalen öppen på vardagar för ungdomar som är intresserade av musik och samtidigt få mentor stöd, det kommer. I gudstjänsten igår (ser att klockan är 00.15 redan) kom det en kille in från området. Pastor Boy hade mött honom igår och välkomnat honom. Han stannade hela mötet och lunchen och ‘jammade’ med  grabbarna efteråt. En av de nya i vårt sammanhang som annars spelar på barer på nätterna tog med sin lilla fru (buddist) och 3 månaders bebis och efter maten satte han sig med gänget och spelade ‘under dina vingar Gud’. Vi satt lite undan och betraktade gänget, och tårarna rann. Varje vecka ser vi utveckling och varje dag säger vi: Gud hjälp oss att följa dig hur du än leder.

Igår predikade jag om korsets kraft. Berättade om matupproret i GT och hur folkets klagan över manna i 40 år gjorde att folket fick kämpa mot giftormar och dog, innan Mose satte upp kopparormen på ett kors/påle, och folket som blivit bitna skulle se på den och LEVA. Vilken fantastisk bild på NT och Jesus på korset. Vi ser honom korsfäst och tror och vi blir räddade och får LEVA. 

Innan söndagen är slut och alla villiga händer fixar disk och gör iordning, så sitter kokerskan Lek och delar upp maten som är kvar, till dem som har det knapert. Vi har ett antal som får mat från församlingen titt som tätt för man har inte pengar till mat. Detta är Thailand Isaan 2020, men så är läget här, många kämpar. Vi ser det som en del av församlingens barmhärtighets tjänst, att alltid se till att det blir över för dem som inget har. Tack till er som stöttar Streams of Grace och som stöder ‘Music Cafe´’ som är under uppstart.

KramAnna