26 november 2020

Skapar Glädje

Vår kärnverksamhet i våra ”2 ben” växer positivt vidare. Vi hör och ser mycket från medmänniskor som lever …. där nere och där ute. Och ibland undrar vi hur mycket mer problem vi kan se och lyssna till? Men 2 saker är avgörande:

1. Jesus själv är med oss i att höra och se hur folk har det .... där nere och där ute.

2. Och när folk söker hjälp förstår vi att de rör sig mot ljuset Jesus.

Ock då orkar vi. Då finns en Guds glädje i tjänsten. 

Ett levande ord är: I JESUS var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Joh 1:4-5.

Ljuset övervinner mörkret även 2020 och även här i Isaan och Laos. Skrev till en god vän idag: Ni gör så mycket men …. ni är så enormt mycket mer av mod och uppmuntran.

           

Min bror LarsEvert Wikholm är en person som gör mycket, men också påverkar andra mycket mer med sin utstrålning av en Kreativ Innovations anda.                                                    

Klicka på SVT länken Wiksforsbruk

LarsEvert  har verkligen dessa Coronatider inte gått i ide, utan även nu ger vidare en inspiration som lyfter. Det finns en skapar glädje som påverkar andra mer än man tror.

Skrev idag till LarsEvert på facebook. Toppen Brorschan. Bra SVT nyheter. Du och dina med-arbetare på Bruket är en stor förebild för oss och många. Go for it brother. Utan tvekan sprider ni en Creative Innovations anda.... ut över hela världen även år 2020. Och dina slutord är bra: Vi lever året runt.

Här i Ubon-Pakse är ingen (vad vi förstår) sjuk i Corona, men miljoner kämpar hårt att få ihop familjeekonomin.

Stadsanställda här har sin pension från staten men pensionen för icke-stadsanställda är Barnen. Och vanligtvis kan barnen gå ut skolan och få ett jobb innan föräldrarna ”går i pension”. Nu kniper det för många och barnen som är bara 14-15-16 år känner de måste nu börja tjäna pengar till familjen. Både Child Safe och Streams of Grace Church inspirerar nu till Kreativa Innovationer så barnen kan gå ut skolan innan de måste börja jobba.

Ljuset övervinner alltid mörkret, även 2020. Kram Ingvar