24 april 2021

Tankar och bilder

Jag uppskatta att lyssna på vad många ledarskaps-lärare har att säga. Alla har de mycket goda råd och bra fakta. Detta påstående är en av mina favoriter:

              

En översättning är: Folk blir inte entusiastiska över vad du gör,

                                                         men varför du gör det.

Detta påståendet hjälper oss att tänka till. Ja svaret för en bättre värld är att vi alla gör gott och hjälper andra, med rätt motivation och rätt driv-kraft.

Ja, alla goda gärningar behövs dessa pandemi-dagar, mer än någonsin. Folk lider och kämpar. Här i Ubon-Pakse är det många som nu tar lån för att ha mat-på-bordet. Och när man inte kan betala tillbaka alla sina lån flyr man till en ny plats.

Det är viktigt att vi ha rätt grund för allt vi gör i missions och utvecklingsarbete. Att allt är tydligt varför vi gör det vi gör. ”Av frukten känner man trädet”. Min kärlek till Gud och människor ger alltid bra frukt. Det bästa är att va på plats där nere och där ute mitt bland folket och praktisera servant-leadership. Då hör folk Guds hjärte slag bäst. Och han får äran.

                                     

Tack kära ni alla som gratulerade mig på min födelsedag. Uppskattar att ha sa många helt underbara syskon.

 
Thailand, Laos, plus andra länder har lyckats under 1 år hålla ute Covid-19 smittan genom att stänga gränser. Men nu ökar smittan. Be med oss att myndigheterna inte tar till massa Lockdowns. Då kommer de fattiga, barnen och ungdomar att lida ännu mer.

Idag var en grupp ungdomar i riskzonen i Ubon Music Cafe / Kyrkan. Detta är en grupp tonåringar som får hjälp med studiestöd och mentorskap. De är alla i riskzonen att tvingas sluta skolan och ta dåliga jobb. Idag bakad de Donuts. De stortrivs och vill ställa upp mer. Nu i över en månad har de också sitt tråkiga sommarlov. 









Myndigheterna brottas nu med hur man skall hantera COVID-19. Stadsanställda som har sin månadslön klarar sig, men andra som lever hand-to-mouth lider mer, speciellt om det bli olika typer av Lockdowns.  

Ha en bra helg.

Ingvar(Fred)