11 augusti 2021

Kreativt entreprenörskap

Nu krisar det verkligen för många här i Isaan och Laos. Pat som jobbar deltid på Ubon Music Cafe berättade igår om en av hennes grannar som sa: "Jag har en dotter i Phuket (badort i södra Thailand) som brukade sända hem pengar till familjen här i Isaan men nu, berättade mamma, försöker jag nu sälja mat och hoppas sända lite pengar till henne i Phuket".

                                          Kreativa Entreprenörer

Många hoppas att 40 miljoner turister per år skall snabbt komma tillbaka till Thailand och 4 miljoner turister per år snabbt skall komma tillbaka till Laos. Men, pga att Covid-19 nu sprider sig mer och mer behöver nu Isaanfolket och Laofolket få hjälp att bli Kreativa här hemma. Ett sätt, men tufft, är att uppmuntra till Kreativt Entreprenörskap

Vi jobbat nu i samarbete med andra att här i Ubon-Pakse öka lokalt Kreativitet företagande genom a) Klasser, material b) Vägledning, rådgivning och c) Nätverk, samarbete. 

Detta blir ett samarbete mellan Child Safe - Streams of Grace Kyrkan - Ubon Music Cafe. Och många i vårt kontaktnät är nu ivriga att lära sig hur man har fungerande småföretag. 

Spännande, men mycket tufft i dessa dagar när köpkraften i samhället är mycket svag. Flera marknadsplatser och affärer ha stängt. 

Vi har nu ett år försökt skapa "smittande" kreativitet genom att ha trädgård, bakning, T-skits, musik +++ som positivt i liten skala lockar fram kreativitet. 

Ingvar (Fred)