18 augusti 2021

Mission i kristid?

Viktigt att vi alltid evaluerar och gör Outcome Mapping. Man skall inte bara köra på….. av gammal god vana, inte ens i Mission och Kyrka. Ord 29:18 talade till oss mycket starkt på 70 talet.                                   

          



Vi kände att Gud ledde oss okt 2013 in i ett helt nytt pionjärområde. Det är Guds Rike som byggs här i Ubon-Pakse.

Just nu i nödens tid behövs mer mission och många fler kyrkor, än någonsin. Folk kämpar där hemma i sin ensamhet och fler och fler längtar efter Frid-med-Gud och församlingsgemenskap. Vi ser här i Ubon-Pakse att ungdomar är nu på gränsen till förtvivlan p.g.a. att deras studier är i fara. Man kan läsa on-line, (även om det är svårt och tråkigt) men att nu också ta sina prov on-line är mycket svårt. Vi uppmuntrar dem, så mycket vi kan, att inte ge upp.

Starka och friska personer övervinner fruktan denna Covid-tid. Men det är de svaga och sjuka som tar mest skada när katastofer som denna kommer. 

Vi lever just nu i en Missions-epok som kräver nytänk. 

1. Det är nu svårare att göra Missionsresor än på 40 år. Enklast nu är att vara på-en-plats missionär. 

                          

2. Det är svårare att ha ”gamla vanliga” projekt. Streams of Grace Kyrkan och Ubon Music Cafe är nu öppen alla dagar utom måndagar så folk kan komma in även på icke mötestid och bli välsignade.

                                  

3. Det är svårare att göra by-utveckling. Känner flera missionärer som nu inte kan jobba i byarna. Folk i byarna är livrädda för besökare och ibland sätter de upp vägspärrar. Att ha husförsamlingar med On-Line möten funkar dåligt i byarna. De har inte datorer och internet uppkoppling. Det är lättare i Covid tider att jobba i städerna. 

God Bless. 

Ingvar (Fred)

Några ”talande” påståenden och bilder: