24 november 2023

Öppna dörrar och 'crosspollination'

Under ett par år har vi haft spontana besök in i Ubons ungdomsfängelset (Juvenile Detention Center). Alla under 18 år, Haft små konserter, julfester och genom musiken relatera till ungdomarna. 


Visionen har växt att göra något mer regelbundet. Först fick vi bara tillgång till killarnas sida. Personalen började fråga om vi inte kunde göra något för tjejerna. Vårat team började visionera och utforska vad kan vi göra med tjej avdelningen.


Så började samarbetet med personalen att ha bak klasser inne på den avdelningen. 


Vårt team från Music Caféet  började gå in 1 gg i månaden sedan i juli. Igår berättade de att det finns förslag från ledningen att låta tjejerna komma ut till vårt bageri och Cafe’ och ha kursen där. Vi förundras över ÖPPNA DÖRRAR i ordets rätta bemärkelse. Det förtroende som vårt team har byggt upp innanför murarna bär frukt. Relationen till de intagna blir allt öppnare. 


Vår ’Bagarinna’ träffade en av tjejerna (hon var nu fri) på stan som nu ville ha mer kontakt och frågade var bageriet och kyrkan är. 


Mycket mer hände under deras sista besök som gjorde att hela teamet kom tillbaka och sa med glädje. Se vad Gud har gjort.


Vi har precis haft 3 dagar tillsammans med Child Safe teamet i Pakse, Laos (under namnet Terra Kids). Våra team har haft tid för erfarenhets utbyte (cross pollination), planerat framtiden, har haft flera fina samlingar med vårt team i Streams of Grace Church, och fått tid att be och uppmuntra varandra. Teamet på andra sidan Mekong floden arbetar under tuffa förhållanden, och det kräver mycket visdom att navigera i en hårt kontrollerad kommunistisk miljö. De arbetar i samarbete med Utbildnings departementet. Men skolorna, känns inte prioriterade för dem, och lärare arbetar under mycket knappa förhållanden. Byggnader, det sanitära, mängden barn per lärare etc. ingen skol mat, inga toaletter..

....   

Tack för era förböner för arbetet i Ubon & Pakse

Kram Anna