28 januari 2024

2 typer av reaktion på problem.

Att förbereda en predikan är i högsta grad kreativitet. Man söker Gud och lever under en Öppen Himmel. Idag har jag predikat om Nr 1. Kändes mycket öppet. 

Vi hade många i kyrkan idag. Vi söker därför nu att på bästa sättet utvidga våra "tältdukar". Behöver uppgradera köket och hyra mer rum. Tack för förbön.

Samtidigt som arbetet "rullar på" med ständigt nya uppgifter att "ta i" kämpar många i olika "stridigheter" som sätter djupa spår. För alla, men mest för barn och tonåringar. 

Jag ser 2 huvudtyper av lösningar när vi möter problem: 

Antingen blir vi mörker-fixerad och analyserar mörkret. Vi tror att vi själv kan "fixa" mörkret. En vanlig problemlösning här är:

                 

Men det värsta i detta är att de som sitter fast i skulder kan ju inte fixa det hela med mer lån. Eller genom att försöka bli rik på annan plats. 
            
Eller så söker vi oss till ljuset  och får Guds och varandras hjälp att övervinna mörkret. Tillsammans med Gud och varandra vågar vi va ljusbärare.                       
              
                                         Och .... Gud verkar bland oss. 

I fredags, lördags och idag har vi sett Gud verka. Också i ett kidnappningsfall där t.o.m. en hög Polis här i Ubon står på barnens sida. 
           

                  Man kommer mycket längre med att samarbeta                 

                        än genom att motarbeta varandra.  


Lägger på några bilder. 

Hälsningar från en ljusbärare: Ingvar (Fred)