18 juni 2024

Tacksamhet

Nu har jag varit hemma i Sverige i drygt ett år med ett avbrott på 3 månader under slutet av 2023.

Ingvar och jag har haft glädjen att få träffa väldigt många av er. Vi har mött så mycket värme, kärlek och omsorg. Ni har skämt bort oss i era hem. Lagat den bästa maten. Vi har delat våra berättelser med varandra. Vi har blivit så mycket rikare i vårt minnes bibliotek av människoöden. Endel har gett oss förtroendet att låna fyrhjulingar och vi har utforskat nejden under vårens vackraste tid. 

                                     Ibland har vi kommit hem lastade med frysta bär eller svamp, eller med kläder utvalda med kärlek. Och en ny bibel som jag fick från Vänersborgs Baptist församling.

En del har bäddat med de vackraste lakanen andra har upplåtit hela hus för oss...... Ja ni har skämt bort oss, och det har betytt så mycket för oss. Andra värmde upp poolen till 29 grader bara för att vi badkrukor skulle våga oss i. 

Vi har också försökt att besöka f.d. kollegor och äldre Guds tjänare som har betytt mycket för oss i vårt liv och andra som vi upplevt behövt lite uppmuntran. Det har blivit många goda möten.

Och så inte minst familjen och alla barnbarn vi har fått krama och umgås med. Läsa läxor och spela spel. Alla fina måltider vi haft tillsammans och de dagliga fika pauserna med samtal om små och stora ting. All omsorg runt ikring våra liv i stort och smått.

Älskade vänner och familj: Ni har fyllt hjärte-tanken. 

Tack Jesus för all obegränsad tid att äta av ordet i vårt lilla hus på denna stilla plats. Det har fyllt min ande med även mer hunger efter sanningen.

Jag tänker tillbaka på detta året med stor TACKSAMHET!

Men vi har också tagit del av den andliga nöden för vårt land, brottningskampen som finns i församlingarna. Längtan efter väckelse. 

Om det blir som planerat så åker jag tillbaka till Thailand den 27 juni. Landar i Ubon den 28.e

Ingvar åker tillbaka till Thailand en 31 juli. 

Tre av våra närmaste medarbetare kommer till Sverige i september 2024.

Pastor Boy, lovsång/musik ledare Art i Streams of Grace Church Ubon och Fang som är projekt ansvarig för Child Safe. Vi hoppas det ska bli tre värdefulla veckor för dem, där våra stödjande församlingar och sponsorer får en möjlighet att bygga relationer med dem som representerar vårt arbete i Thailand.