21 september 2008

På flykt – som järnvägsbarn i CCU eller som Föräldralös.

Denna fredag och lördag har jag jobbat på att rapporter från ett projekt vi driver tillsammans med ASSI och Radiohjälpen bland järnvägsbarn i Kolkata. Jag har också varit på ett mycket bra seminarium om Guds Fadershjärta.

Barnen i på järnvägsstationerna i Kolkata flyr från sina föräldrar eller är de föräldralösa. De lever nu på flykt – på perrongerna. De flyr vidare in i droger, sex och kriminalitet. Det sista året har 127 järnvägsbarn regelbundet fått mat, medicin, utbildning och hjälp att sluta fly. Nu kan de finna sig själva och en tillvaro där någon bryr sig om dem. Någon finns där som har ett fadershjärta. Jag hoppas möta flera av dem om en månad.

Vi behöver inte var järnvägsbarn i Kolkata för att vara föräldralösa. Vi har alla flytt från Gud. Jesus säger: ”Jag skall inte lämna er faderlösa…..”. Det finns en väg ut ur våra skrymslen och vrår, för att åter finna vår plats som söner och döttrar hemma hos Pappa Gud. Va skönt att bo hemma hos Pappa Gud och ta emot hans kärlek var man än är på denna jord. Ingvar