19 november 2014

Nytt 1 års visum +++

I söndags besökte vi och predikade i Kong Chiam som ligger vid Mekong floden och är Thailands östligaste församling. Den är bara 20 månader gammal och har runt 15 medlemmar.

I måndags fick vi vårt nya 1 års visum instämplat. För oss missionärer är visum och arbetstillstånd viktigt. I vissa länder är det svårt att kombinera den kallelse man har med vad myndigheterna anser viktigt för deras land. Men vi tackar Gud for uppdraget vi har och som även står i vår Arbetsbok: Missionär; Undervisa den kristna religionen och evangelisera.

Vi tackar Gud att vi har en kallelse och ”rätt” visum. Men det är sant att när vi jobbar ”på andra sidan floden” måste vi vara försiktiga.

Idag kom Mint Patra från Udon Thani.


Mint skall nu jobba en månad med en Förundersökning för att undersöka situationen bakom kulisserna för barn, ungdomar och familjerna. Det ryktas om att 80% av barn och ungdomar inte bor med sina föräldrar. Alltför många lever i riskzonen. När vi var i söndags vid Laos gränsen var pastorn i Kong Chiam bekymrad. 10-15 åringar lever i en farlig riskzonen. Bl.a dessa 2 tjejer:
                                 
Den ena tjejens mamman sitter i fängelse för knark handel. Den andras föräldrar jobbar båda i Bangkok. Båda bor nu med sina mor/far föräldrar. Pastorn vädjade om hjälp, innan det är för sent. Idag börjar vi en undersökning i området Ubon-Pakse för att kartlägga hur Barn/ungdomar/familjer mår i Ubon/Pakse.
Lampuangs familj. Flera känner henne och barnen Pling och Paul. Lampuangs man Kharn ligger för döden. Hans kropp är slut efter missbruk. Han har i perioder varit en stor missbrukare och andra perioder deltagit i kyrkan och ville jobba och tjäna perngar. Vi har det sista 15 åren sett Lampuang, Pling and Paul göra allt de kunde för att älska och hjälpa sin man/pappa. Pastor Kriengsak vigde Lampuang och Kharn i vårt hem augusti 2007.
Ingvar