26 oktober 2016

När Han säger : Nu är det dags. Då går vi...

                               
Community (Traning) Centrat var fullpackat idag. Ämnet var lovsång och tillbedjan. Kanske inte det lättaste mitt i en lands sorg, då det ligger ett tungt täcke över många även denna gruppen av församlingsplanterare. Men jag tror att just detta ämnet var Guds strategi eftersom i all sorg och fokus på den som var landets ’sammanhållande hand’ och den man älskat som en god far, kanske i bristen på goda fäder, nu ha lämnat dem, man behöver  justera sitt fokus för att kunna visa på det hopp och ljus som vi har i Jesus.
Ikväll var vi inbjudna att undervisa Prakittikun församlingens alla lovsångare och musiker.  Så idag har vi gått från det ena till det andra från kl. 08 i morse till 21.30.
Vuxna män och kvinnor som uttrycker med tårar, tack för att ni kom tillbaka och inte övergav oss trots att vi vet att det inte är lätt för er.
Vi är här för att uppmuntra, peppa, inspirera, undervisa och stärka det som är svagt och älska det som gått sönder, att tillsammans räta ut frågetecken. Vi är inte här för oss själva, då skulle vi stanna hemma i Sverige och Ingvar kunde fixa och dona på huset, men han har inte byggt färdigt här än. Jag kunde tjäna lite pengar och älska de gamle på Tjörn och vara närmare barnbarnen, men det finns lite kvar här att göra. Barnen i Isaan. Ge dem en röst i samhället  genom att bygga  på vårt team. Men också i en skakig tid för landet lägga lite mer grund för att husen ska stå starka. Och när Han säger: Nu är det dags. Då går vi.
Kram Anna