16 november 2019

Visum och arbetstillstånd

En viktig del i att kunna arbeta effektivt med Mission utomlands är att ha rätt visum och ha rätt arbetstillstånd. Över hela världen skärps nu reglerna på hur man kommer in, hur man arbetar och hur man lämnar ett land. Också i Sverige. Flera länder har mottot:  
I många länder finns respekt för religion och att hjälpa de som lider. Man vill inte vara ett ”stängt land”, hjärtlösa, inte heller religionslösa. Samtidigt kämpar man för att förena landet och inte ha religiösa eller etniska spänningar mellan folkgrupper.

Hur passar då missionärer, kristna hjälparbetare, kristna voluntärer, kristna ”tältmakare” ja även kristna turister in i andra länder? Jo:

1.  Vi är en del av den lokala nationella kyrkan, även om den är svag och liten.
2.  Vi är fredsstiftar. Jesus är the Prince of Peace och det är vi också. Vi jobbar med människor som är ''Men and Women of Peace''. Mitt bland folket.
3.  Vi bygger upp människovärdet. Det stort problem är att människor har tappat sitt värde oftast genom sexuella övergrepp. Barn och tonåringar känner att de inte har en röst och tappar sitt människovärde. 
4.  Vi välsignar folket mitt i samhället på alla nivåer. Vi bevisas detta genom att vi hjälper de mest utsatta, de som lider. Vi bygger upp, stärker, uppmuntrar de nationella. Vi är inte här för att någon utländsk makt skall ta över som  t.ex Vatikanen, kommunism, sekularism, Sverige, USA  ++. Nej vi jobbar på Hjälp till självhjälp.




Så för att på bästa sätt passa in i andra länder som Jesus efterföljare, både - mitt i kyrka och mitt i samhälle - är det bästa att ha både visum och arbetstillstånd. Vi tackar nu Gud för nytt 1 års visum och nytt 1 års arbetstillständ; Att predika evangelium och undervisa den kristna religionen. Anna och jag har samma visum och arbetstillstånd.


Även här i Thailand och i andra länder är många missionärer ”Tältmakare”. 

Bed för din Missionär. Att de kan bo, leva och arbeta i detta onådda pionjär-missions-land som är tufft på många sätt. och sprida det glada budskapet om JESUS.
  
Ingvar (Fred)