21 februari 2020

Va med folket --- även när de har det tufft.

Vi mår bra och känner inspiration i att jobba med pionjärarbete bland gräsrötterna här i Ubon-Pakse. Vi har genom åren haft olika uppgifter inom Kyrka-Mission, men utan tvekan känns pionjärarbete-på-plats det som är bästa.
Just nu är det tufft för många här i östra Isaan och södra Laos. Många ropar till Gud om hjälp. När livet blir tufft, söker man sig till det andliga. Då kan vi presentera den levande Jesus. Han är verkligen en vän i nöden väl beprövad. Inte bara för att själv få Guds hjälp, men också för att kunna hjälpa andra i nöd. 


Vi gläds för Streams of Grace Kyrkan som har uppmuntrande samlingar. Men fler evangeliser behövs som kan resa ut till förstäderna och ha husmöten. 

Vi har inga Corona patienter här i Ubon-Pakse, men situationen i Kina påverkar Thailand och Laos starkt. Turistmen minskar och marknaden får det tufft. Många här i Ubon-Pakse får då svårare att hitta jobb i stan.

Just nu finns också orosmoln för tonåringarna. Vad skall de nu göra 2 månader på deras sommarlov som börjar om 1 vecka? Släktingar vill de skall ge sig till stan även om de är 13-15 år för att tjäna pengar. Av erfareneht vet vi att även om de inte får några bra jobb, har de svårt att komma tillbaka till skolan när lovet är slut. Child Safe har även denna tid klasser på olika läger och ute i samhället. Vi lyssnar till barnen och står på deras sidan när de brottas mellan att börja jobba eller läsa vidare.

Detta blir en kort lägesrapport från oss i Ubon-Pakse. Ingvar (Fred)